Una votació a mà alçada, 6 vots a favor del socialista Daniel Vendrell i quatre per al republicà Jordi Calpe. Era el final a la disputa d'un vot que ERC va perdre en un sorteig a la Junta Electoral de zona. La derrota està assumida a les files d'ERC, però fa de mal pair. Ahir, però, Jordi Calpe es va aixecar de la seva cadira en sentir que el seu adversari era proclamat alcalde per la presidenta de la mesa d'edat. Una cordial i educada encaixada, per tancar un període molta tensió al municipi per la disputat d'un regidor.

Les llistes electorals del PSC i ERC van quedar tan frec a frec que tot va dependre d'un vot que inicialment havia estat declarat nul i que donava la majoria a ERC. Finalment, però, el recurs del PSC va prosperar i el resultat de les eleccions entre PSC i ERC va ser d'empat a vots. Per decidir que s'enduia l'onzè regidor va caldre un sorteig i el paper va ser per als socialistes. Aquests, que ja havien tingut l'alcaldia en els darrers quantre anys amb un pacte amb els independents de Moviment Ciutaà Hostaletenc, ha reeditat el pacte i el sisè regidor li va donar la majoria suficient per governar.

El ple per a l'elecció del nou alcalde, els darrers plens de proclamació que se celebren a Catalunya, va tenir lloc ahir a les 7 de la tarda a la sala cultural de l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola, amb l'assistència d'un centenar de persones. La disputa pel vot també ha despertat gran interès per la vidamunicipal a l'Ajuntament d'aquest municipi.