El grup municipal d'ERC a l'ajuntament d'Igualada és crític amb la supressió dels organismes autònoms municipals del Patronat Municipal d'Esports i Institut Municipal de Cultura. L'actual equip de govern de CiU, que té majoria absoluta, ha decidit incorporar les funcions d'aquests patronats dins de les regidories corresponents perquè, segons va explicar el mateix alcalde, Marc Castells, no veuen justificat que hi hagi aquests organismes autònoms que fan feines que es poden fer des de la regidoria.

L'actual portaveu del grup, Josep Maria Palau, va demanar en el ple de dimarts passat que una decisió important com aquesta no es donés per feta sense més explicacions i que s'intentés acordar amb la resta de formacions polítiques.

Segons l'opinió de Josep Maria Palau "l'esport i la cultura són dos dels àmbits en els quals hi ha més implicació i participació ciutadana. Compartim la idea que els organismes actuals s'han de reformar i millorar, però aquests àmbits no s'han de deixar sense uns canals de participació, sinó tot el contrari: cal potenciar-los, per ampliar-los, fer-los més transparents, amb més informació, més deliberació i més presa de decisions col·lectives vinculants".

Durant el ple d'aquesta setmana a l'Ajuntament, el regidor republicà va demanar que el govern rectifiqui i obri un diàleg sobre aquest assumpte, "podem parlar de simplificar la gestió pressupostària i del personal, però les possibilitats de participació ciutadana que fins ara han existit, no poden anar enrere, sinó que haurien de fer un salt endavant." Sobre aquest tema va afegir que "no podem perdre, en el cas del Patronat Municipal d'Esports, la participació dels representants de tots grups polítics de l'oposició, les persones independents del món de l'esport que hi participaven, la possibilitat de crear Comissions informatives i de treball per la preparació d'activitats esportives i plans de millora de l'esport i quedar-nos tan amples".