L'actor Toni Albà ha estat l'encarregat d'obrir la renovada Universitat d'Estiu, que es fa al nou Campus d'Igualada. La nova empenta de Jove Cambra ha transformat el funcionament d'una Universitat d'Estiu que en els darrers anys havia anat decaient per falta d'alumnat. Ara, s'intenta fer una proposta més fresca i propera als interessos formatius i lúdics del jovent.

Albà va prendre distància dels seus personatges del dia a dia i va fer una reflexió sobre la importància de 4 punts bàsics en la societat, com és l'educació, la sanitat, la recerca i la cultura. L'actor va concloure, després d'exposar el seu recorregut vital, que "hem d'aprendre a ser ciutadans per fer un món millor".

Cristina Martín, Presidenta de JCI Igualada, i Anna Bacardit, Directora del Campus Universitari d'Igualada i Regidora d'Ensenyament i Universitats de l'Ajuntament, van donar la benvinguda als alumnes dels cursos i van exposar el programa previst i les activitats que hi havia programades també com a actes paral·lels.

Cristina Martín va destacar l'esforç de Jove Cambra Internacional a Igualada en l'organització dels cursos, a càrrec de joves compromesos de la nostra ciutat, que altruistament han treballat al llarg d'aquests mesos previs a la Universitat per tal de crear el gran programa formatiu que aquests dies acull el Campus d'Igualada. A més a més, també va presentar aquest projecte com un dels més potents que aquest any organitza l'entitat, en la vuitena edició.

Per la seva banda, la Directora del Campus, Anna Bacardit, va aprofundir en els quatre cursos que tindran lloc aquesta setmana, així com també en la nova seu on aquests s'acullen, les noves instal·lacions del Campus Universitari d'Igualada.