Fra Frederic de Berga i fra Eudald d'Igualada, morts durant el període de la guerra civil, seran beatificats a Barcelona el proper 21 de novembre, segons ha pogut saber aquest diari de fonts properes a l'ordre dels Caputxins. L'acte religiós, el contingut detallat del qual encara no es coneix, tindrà lloc a la catedral de Barcelona i amb tota probabilitat serà presidida per l'arquebisbe d'aquesta arxidiòcesi.

Fra Frederic de Berga, el nom religiós de Martí Tarrés Puigpelat, i fra Eudald d'Igualada (nom de Lluís Estruch Vives) seran beatificats com a màrtirs. Ambdós van ser assassinats en moments i llocs diferents durant la guerra del 1936, i tots dos pertanyien a l'orde dels Caputxins.

Fra Frederic de Berga, que fins i tot té un carrer dedicat en aquesta ciutat, va néixer el 8 d'octubre a la capital del Berguedà i va morir el 17 de febrer del 1937 a Barcelona, als 49 anys. Havia estat provincial i com a religiós més antic encapçala la llista oficial dels màrtirs, va morir a Barcelona el 16 de febrer del 1937. Pel que fa a fra Eudald d'Igualada, va néixer el 6 d'abril del 1918 i va ser assassinat l'1 de novembre del 1936, a la Pobla de Claramunt als 18 anys.