El president d'Unió Democràtica a l'Anoia, Xavier Boquete, va anunciar ahir al matí la dissolució de l'executiva comarcal per la dimissió de la majoria dels seus membres. És un moviment que s'ha produït a diferents punts del país, i que, en aquest cas, ja no ha estat una sorpresa per a la direcció nacional, amb la qual cosa, poc després d'anunciar el final de la direcció comarcal, el partit ja havia nomenat el relleu (vegeu nota adjunta).

La decisió de plegar de la direcció comarcal del partit ve marcada no només perquè hi ha hagut diferències molts importants respecte del posicionament sobre el procés cap a la independència, sinó perquè no han aconseguit que la direcció nacional convoqués un Congrés nacional que seria l'òrgan que permetria el debat i, si es donés el cas, el relleu en el lideratge de la formació.

En un comunicat, el grup de Boquete explica que dóna "suport" "al caràcter plebiscitari del 27 de setembre i a la defensa d'esdevenir un Estat independent". I afegeixen que es refermen "en el posicionament que vam adquirir al principi d'any que l'únic motiu per avançar les eleccions catalanes era per substituir el referèndum que l'Estat no ens deixa fer".