Una pilot de Sitges de 51 anys ha mort i sis persones més han resultat ferides aquest diumenge al matí quan un globus aerostàticque participava en l'European Ballon Festival s'ha accidentat en el moment de l'aterratge. Elglobus ha xocat contra una tanca d'un camp de Can Titó, a Vilanova del Camí, la qual cosa ha fet bolcar la cistella.

Els fets, segons ha explicat els Bombers de la Generalitat i la Policia Local de Vilanova del Camí, han tingut lloc poc després d'1/4 de 9 del matí. A la cistella del globus accidentat hi anaven set persones. Per causes que es desconeixen, l'aparell aerostàtic ha xocat contra una tanca de filferro d'un camp de Can Titó de Vilanova del Camí. Això ha fet mig bolcar la cistella, la qual cosa ha provocat que tres persones caiguessin a terra. Totes tres han resultat ferides.

Pel que fa als altres quatre passatgers, un d'ells, el pilot s'ha pogut quedar agafat a la corda i ha donat indicacions a la resta de passatgers sobre com poder fer una maniobra d'aterratge d'emergència, ja que, a causa de la pèrdua de pes, el globus aerostàtic en aquell moment remuntava el vol. El pilot, però, ha acabat caient a terra des d'una altura d'uns 50 metres. Amb l'aterratge d'urgència, a causa de l'impacte, la resta de passatgers que es trobaven a la cistella han resultat ferits. Els sis ferits en l'accident de globus són familiars i membres de l'equip del pilot mort. Un d'ells, un home de 55 anys, és el que ha estat traslladat en helicòpter a l'hospital de Bellvitge, en estat greu.

Els ferits que han estat traslladats en ambulància a l'hospital d'Igualada són un home de 55 anys, ua dona de 49 anys, un noi de 31 anys i una noia de 31 anys. L'única persona que no ha necessitat hospitalització és un noi de 30 anys, que ha estat atès al lloc dels fets. Tots ells han estat atesos per un equip de psicòlegs del SEM.

Fins a l'indret dels fets s'hi han desplaçat els Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat, el SEM, la Policia Local i la comitiva judicial, que ha de fer l'aixecament del cadàver.

L'accident s'ha produït durant el vol final de comiat del certamen, ja que la part competitiva havia finalitzat aquest dissabte.