El pilot tenia la llicència de vol en vigor i més de cent hores d'experiència

L'organització ha volgut mostrar la seva "consternació absoluta" pel tràgic accident

12.07.2015 | 13:04

En un comunicat, l'organització de l'European Ballon Festival ha volgut mostrar la seva "consternació absoluta" pel tràgic accident. Segons els organitzadors, les condicions meteorològiques eren molt bones per volar i el globus aerostàtic accidentat només tenia dos anys i complia totes les normatives.

El pilot, a més, tenia la llicència de vol en vigor, fins i tot tenia la certificació de pilot comercial i, per tant, més de cent hores de vol d'experiència. Era la primera vegada que participava a l'European Balloon Festival.

En dinou edicions de l'European Balloon Festival mai hi havia hagut cap accident i des de l'organització es posa de manifest que "el globus aerostàtic és un dels mitjans de transport més segurs que es coneix, amb un baixíssim índex d'accidents".


L'European Balloon Festival ja s'ha consolidat com la concentració de globus més important de l'Estat i una cita molt esperada pels pilots i per les més de 25.000 persones que participen cada any en el Festival. Està impulsat per l'Ajuntament d'Igualada, l'empresa fabricant de globus Ultramagic i l'empresa de vol Globus Kon-Tiki i es tracta d'una oportunitat única a l'Estat espanyol de presenciar un vol simultani de globus aerostàtics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema