Les persones que viatjaven junt amb el pilot fallit dalt del globus accidentat aquest diumenge al matí durant l'European Balloon Festival i que van ser ingressades per ferides, evolucionen favorablement. Un és a l'hospital de Bellvitge, per un colze trencat i sense que es temi per la seva vida, segons ha informat TV3. Un altre és a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa i un altre a l'Hospital d'Igualada.

Era el vol de comiat després de quatre dies de competició. I va resultar fatal. La dinovena edició de l'European Balloon Festival d'Igualada, la concentració de globus aerostàtics més important del continent, va tancar aquest diumenge la seva edició més tràgica. El pilot d'un dels globus participants, Jordi Camps Ballester, de 51 anys, natural de Vic i veí de Sitges, va morir al matí en un accident en què van resultar ferits els sis passatgers, quatre homes i dues dones, que eren familiars i membres del seu equip.

És el primer accident que registra el certamen en tota la seva història, i va commocionar l'organització del certamen, els pilots i els equips, i també bona part dels ciutadans igualadins, molt vinculats a la competició esportiva. Tant els organitzadors com l'Ajuntament atribueixen el sinistre a un "cúmul de circumstàncies desgraciades", però, de tota manera, van deixar la porta oberta a introduir algun sistema de seguretat nou que eviti casos com el d'ahir. "S'haurà de veure quines mesures de seguretat s'adopten a partir d'ara", va dir l'organització.