L'Ajuntament d'Esparreguera redissenya el model de govern per fomentar "la participació"

L'executiu local, liderat pel socialista Eduard Ribas, vol potenciar el debat entre els diferents partits amb representació al consistori

13.07.2015 | 09:21
L´actual alcalde d´Esparreguera, Eduard Rivas.

El nou rumb que vol capitanejar el nou alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas (PSC), a l'Ajuntament té com a destí final potenciar el debat polític entre els diferents partits amb representació al consistori. Per aquest motiu ha creat una nova estructura a l'executiu local que ha de permetre, segons explica el mateix Rivas, més "obertura" i el "rendiment de comptes". El PSC governa conjuntament aquest mandat amb ICV-EUiA, que sumen nou regidors.

Totes les regidories estaran sota el paraigua de quatre grans àrees. D'aquesta manera, tot i que hi ha nou membres en el nou govern local, els pesos pesants seran el mateix alcalde, Eduard Ribas, que s'encarregarà de planificació i gestió; l'ecosocialista Emmanuel Ortí, que s'encarregarà de Participació i Dinamització; María Vallejo (PSC), que s'ocuparà de l'àrea de Ciutadania, i Rogeli de la Cruz (PSC), que assumirà Territori.

En el mandat que acaba de començar, el govern de Rivas aposta per una nova dinàmica de funcionament i es creen tres comissions informatives sectorials i les juntes de govern locals obertes amb l'objectiu de facilitar la participació dels grups de l'oposició en la presa de decisions municipals i fomentar el consens i el diàleg entres tots els partits amb representació al consistori, segons explica l'alcalde en el seu blog personal. A l'oposició hi ha la CUP -que és el grup més important fora del govern, amb cinc regidors- CiU, Ciutadans, ERC i el PP. El nou caritpàs municipal es va aprovar en el ple que es va celebrar dimecres passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema