El nou rumb que vol capitanejar el nou alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas (PSC), a l'Ajuntament té com a destí final potenciar el debat polític entre els diferents partits amb representació al consistori. Per aquest motiu ha creat una nova estructura a l'executiu local que ha de permetre, segons explica el mateix Rivas, més "obertura" i el "rendiment de comptes". El PSC governa conjuntament aquest mandat amb ICV-EUiA, que sumen nou regidors.

Totes les regidories estaran sota el paraigua de quatre grans àrees. D'aquesta manera, tot i que hi ha nou membres en el nou govern local, els pesos pesants seran el mateix alcalde, Eduard Ribas, que s'encarregarà de planificació i gestió; l'ecosocialista Emmanuel Ortí, que s'encarregarà de Participació i Dinamització; María Vallejo (PSC), que s'ocuparà de l'àrea de Ciutadania, i Rogeli de la Cruz (PSC), que assumirà Territori.

En el mandat que acaba de començar, el govern de Rivas aposta per una nova dinàmica de funcionament i es creen tres comissions informatives sectorials i les juntes de govern locals obertes amb l'objectiu de facilitar la participació dels grups de l'oposició en la presa de decisions municipals i fomentar el consens i el diàleg entres tots els partits amb representació al consistori, segons explica l'alcalde en el seu blog personal. A l'oposició hi ha la CUP -que és el grup més important fora del govern, amb cinc regidors- CiU, Ciutadans, ERC i el PP. El nou caritpàs municipal es va aprovar en el ple que es va celebrar dimecres passat.