Olesa fa una campanya per evitar que hi hagi maltractament als infants

23.07.2015 | 07:40

La Xarxa Socioeducativa d'Infància i Adolescència ha impulsat una campanya de sensibilització sobre la protecció dels menors i de prevenció del maltractament infantil. La campanya pretén evitar un tipus de maltractament als infants que és molt més difícil de detectar i d'entendre com a tal, però que existeix. Tot i que en l'actualitat el maltractament físic cap als infants i adolescents és molt mínim, hi ha altres accions com l'insult, el menyspreu o la desatenció per part dels pares que es dóna i que pot crear greus problemes d'autoestima en els infants.
Fa ja tres anys que des de la Xarxa Socioeducativa d'Infància i Adolescència es va elaborar un protocol per seguir en cas de detectar maltractaments, i que es va difondre entre tots els agents implicats. Ara s'ha volgut fer un nou pas fent-lo extensiu a la ciutadania, mitjançant una campanya de sensibilització que agafarà embranzida a partir del mes de setembre. Les educadores socials Anna Gasset i Georgina Solanes han destacat que sobretot es vol canviar la mirada sobre les moltes formes que pot tenir un maltractament, que no sempre és físic. I és que, si bé el maltractament físic és molt evident i relativament fàcil de detectar, altres són més difícils d'identificar, com ara el psicològic o certes negligències en l'atenció als infants.
Per exemple, des del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Olesa han destacat que el crits, els insults, el menyspreu o el fet de no atendre les necessitats bàsiques dels infants (educatives, afectives, alimentàries...) és també una forma de maltractament que, entre tots, hem d'evitar.
La campanya posa a l'abast de tota la ciutadania els telèfons dels Serveis Socials municipals i de la Policia Local perquè qualsevol ciutadà pugui informar, anònimament, de qualsevol cas de maltractament infantil que conegui.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema