El govern de Sant Esteve Sesrovires ha decidit encarregar un estudi sobre la situació econòmica municipal a la Diputació de Barcelona, com a primera acció per arribar al compromís de "redreçar aquesta situació econòmica".

L'estudi té la voluntat d'ajudar a explicar a la població quina és la situació de l'econòmica municipal, però també ser una eina aclaridora per a la ineludible responsabilitat d'haver de gestionar un deute "extremadament sobredimensionat". "A més -segons han explicat fonts municipals-, la situació s'agreuja cada dia per un desequilibri estructural, atès que durant molts anys l'ajuntament ha gastat molt més del que ha ingressat. Per aquest motiu, "el govern ha començat a aplicar mesures de contenció econòmica i ha arribat a un acord amb la Diputació de Barcelona perquè elabori una auditoria econòmica exhaustiva del nostre ajuntament, de manera gratuïta", segons explica el govern en un comunicat.

El nou govern municipal es compromet a informar la població de la situació. Amb les dades clares, es convocarà la ciutadania en audiència pública. Previsiblement això serà en el primer trimestre de l'any vinent.