Vilanova del Camí ja ha decidit quan farà els plens. Ho va decidir dilluns a la nit, en un ple que se celebrava el darrer dia de termini legal. L'equip de govern va haver de convocar una sessió extraordinària, la segona en el que portem de legislatura, per aprovar un punt que va haver de quedar sobre la taula en la sessió ordinària del dia 6 de juliol. Aleshores no es va aplicar correctament el procediment sobre el vot de qualitat de l'alcalde.

El debat del Ple d'ahir va tornar a ser tens i intens, com els dos anteriors. Per aprovar el punt van ser necessàries dues rondes de votacions en les quals es van produir sengles empats i l'aplicació del vot de qualitat de l'Alcaldessa -per decantar l'acord. V365, ERC i Decide van votar a favor, i PSC, VA i VV, en contra. Ahir, el regidor de CiU va excusar la seva assistència al Ple.

Tenint en compte la votació d'ahir, el Ple celebrarà sessió ordinària cada dos mesos, coincidint amb el segon dilluns dels mesos de novembre, març, maig i juliol de cada any. Si el dia de celebració del Ple fos festiu, la sessió se celebrarà el següent dilluns. Els mesos de setembre i gener, el ple se celebrarà directament el tercer dilluns del mes.

En vot favorable de Decide a la proposta té com a compensació la celebració d'una sessió informativa mensual amb els regidors del govern per conèixer els projectes en els quals treballa cada un. Un punt que era al seu programa.