En el decurs del Ple extraordinari celebrat ahir al migdia, Joan Galceran va formalitzar la seva renúncia com a regidor del consistori sesrovirenc. Galceran ja va anunciar la seva voluntat de deixar el càrrec en la sessió de constitució del nou Ajuntament, el 13 de juny passat.

Joan Galceran va ser alcalde de Sant Esteve durant 23 anys (1983-2006) i regidor des del 2011 pel grup municipal ARA Sant Esteve, formació de la qual és fundador i president. Tot i que s'allunya de la primera línia, Galceran va explicar que es mantindrà actiu en política municipal i seguirà al capdavant de la seva formació. Va mostrar la seva "voluntat d'ajudar i assessorar" el seu grup i l'equip de govern, si així se li demana, i ho farà "des de l'experiència i el compromís amb Sant Esteve".

Galceran va rebre el suport i agraïment del seus socis al govern, Esquerra Republicana, Convergència i Locos por Sanes. Per al PSC, la renúncia es considera un tràmit, i des d'Entesa s'ha parlat de segona renúncia. Està previst que Galceran sigui substituït pel número tres d'ARA Sant Esteve, Albert Urrutia, que agafarà el relleu a les regidories de Sistemes i Tecnologies, i d'Imatge i Divulgació.