L'alcalde de Masquefa estrena un tercer mandat al capdavant de la institució que es preveu plàcid, gràcies a una reedició del pacte entre Convergència, Demòcrates de Catalunya i Esquerra, vigent des del 2007.

Boquete es va imposar amb una clara majoria al candidat dels socialistes, l'alcalde de Montbui Teo Romero, que va obtenir 7 vots, i al representant del Partit Popular, Joan Agramunt, que va rebre un vot. La resta de forces -ICV, CUP i Veïns amb Veu- no van presentar cap candidatura i es van abstenir en la votació.

Xavier Boquete va obtenir 22 dels 33 vots en joc, gràcies al suport dels 12 consellers que sumen Convergència i Demòcrates de Catalunya, més els 10 representants d'ERC. Per escenificar el pacte, en el moment de la presa de possessió el president va demanar a l'alcalde de Tous, el republicà David Alquézar, que segués al seu costat i va anunciar que aquest ocuparia el càrrec de vicepresident del Consell.

Els set consellers socialistes seran la principal força de l'oposició d'aquesta legislatura, capitanejats pel batlle de Montbui, Teo Romero. El Partit Popular i Entesa (ICV) tenen un representant, el regidor igualadí Joan Agramunt i l'alcalde d'Argençola, Antoni Lloret, respectivament. La principal novetat d'aquest mandat és la irrupció de dues forces polítiques: les Candidatures d'Unitat Popular i Veïns amb Veu, amb un representant cadascuna.