Els Bombers de la Generalitat segueixen treballant en l'extinció de l'incendi de declarat en l'empresa Tradebe Vallbona, dedicada al desballestament de vehicles i a la recuperació de metalls, a Vallbona d'Anoia (Anoia).

D'una altra banda, es manté la recomanació preventiva de confinament de la població més vulnerable (nens, gent gran i gent amb problemes respiratoris) a Capellades i la Torre de Claramunt.

Durant la nit es mantindrà un dispositiu de dotze dotacions dels Bombers per intentar controlar l'incendi, que des d'aquest matí està ja estabilitzat.

Una vintena de dotacions dels bombers han treballat durant tot el dia per apagar la gran pila de restes de vehicles, d'unes 2.700 tones.

L'empresa ha facilitat per a les tasques d'extinció dues màquines giratòries, un camió que ha portat constantment sorra per llançar-la sobre la pila de residus i dues màquines excavadores que han tirat terra i remogut l'esmentada pila.

A més, s'han construït dos petits embassaments d'aigua, situats als dos costats de la pila afectada, per contribuir a l'extinció dels vehicles en desballestament.

L'origen, desconegut

L'incendi va cremar ahir un munt de ferralla de vehicles desballestats i pneumàtics, la qual cosa va provocar una espessa fumera negra, que va posar en alerta el poble veí de Capellades i que era visible des de quilòmetres a la distància. La mala olor del fum es va arribar a sentir, de fet, per diversos municipis de tota la conca d'Òdena.

El foc es va declarar poc abans de 2/4 de 6 de la tarda en una planta de desballestament de vehicles, a la zona de Cal Manel, a uns 200 metres de la carretera de Piera. Fonts de l'empresa van afirmar a aquest diari que desconeixien la causa del foc i que, en el moment en què es va declarar, no hi havia treballadors. Segons van afegir, únicament va cremar una part de la planta, que té una superfície total de 40.000 metres quadrats.