Les dades avalen l'encert de l'oferta acadèmica que s'ofereix a Igualada amb la realitat laboral que hi ha a la ciutat i el seu entorn. Els alumnes que estudien enginyeria al Campus Universitari d'Igualada tenen gairebé una feina assegurada. Així ho demostren els resultats d'un estudi sobre inserció laboral que ha dut a terme l'Escola d'Enginyeria d'Igualada, adscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya.

En el cas del grau en Enginyeria Química s'han enquestat 68 titulats dels darrers cinc cursos a la universitat igualadina. D'aquests 68 titulats, actualment el 93 % té feina, i més de la meitat -57%- ja en tenia fins i tot abans d'acabar la carrera. El 22% va trobar feina menys de sis mesos després d'haver acabat els estudis, i només el 14% va trigar més de mig any a trobar feina.

En el cas dels estudiants del Màster en Enginyeria del Cuir, únic a Europa, les dades d'inserció laboral són encara més contundents; de 40 exalumnes enquestats, el cent per cent treballa i ho fa en l'àmbit de l'enginyeria. El 90% ja va trobar feina abans d'acabar la titulació i el 10% restant va trobar feina menys d'un mes després d'haver completat els estudis. L'informe també revela que sis de cada deu graduats treballa fora de Catalunya.