Martorell està afrontant la rehabilitació d'un dels seus monuments més destacats, el del castell de Sant Genís de Rocafort, de la qual s'han executat les obres de la primera fase, que ha consistit en l'agençament del camí d'accés i la consolidació de tot el conjunt monumental.

Les obres van començar l'abril del 2014, després que l'Ajuntament i Abertis Autopistas signessin un conveni per finançar la rehabilitació del conjunt, per un import de 388.580,25 euros. Aquests diners els aporta la companyia en concepte de l'1% cultural per les obres d'ampliació del peatge de l'AP-7.

Els treballs duts a terme fins ara han estat la canalització del torrent i la col·locació d'una plataforma amb capacitat per a sis vehicles, a tocar de la carretera de Gelida (BV-2433). S'han aixecat murs de contenció, s'ha eixamplat el caminet des de la carretera fins al conjunt per la font del Gilet -per facilitar el pas de vehicles petits d'emergències o cadires de rodes-, i s'ha netejat l'arbrat i la capa vegetal de l'entorn. Al castell s'ha fet una recuperació de la coberta, molt malmesa, s'ha sondejat l'entorn i s'ha fet un aixecament amb un dron per establir una base de dades completa a partir de la qual se seguirà en fases successives.