Els capgrossos Harpo i Panxo seran la principal novetat d'aquesta Festa Major d'Igualada. Les dues figures, recentment restaurades, tornaran a desfilar pels carrers de la ciutat després de 40 anys i s'uniran als altres quatre nans d'Igualada.

Els nans d'Igualada són sis capgrossos de la ciutat que es van estrenar el 1943, per la diada de Corpus. A la Comissió Gestora Municipal del 17 de juny del 1943 es va acordar la compra de 6 parelles de nans per un preu de 1.340 pessetes, després d'haver comprat la parella de gegants de la ciutat, Ferran i Isabel.

Des de l'any 1977 els tenia en dipòsit Jordi Nogué i Felip, igualadí amb domicili a Barcelona, i estaven en mal estat. Nogué els va lliurar el 13 d'octubre del 2006 a la ciutat d'Igualada perquè tornessin a formar part del seguici popular de la ciutat.

Des d'aleshores, s'han anat restaurant i enguany s'acaba el procés amb la incorporació de Harpo i Panxo. Els responsables de rentar-los la cara han estat Rosa Maria Junyent, conservadora, i Pep Soler, ambdós del Museu de la Pell d'Igualada.

Les cercaviles i els correfocs tindran també un lloc destacat i la ciutadania podrà participar en l'acompanyament de la imatgeria festiva i la tabalada menuda, que es faran per primer cop de manera conjunta. També en la cercavila menuda i el correfoc de divendres a la nit, la cercavila tradicional, la cercavila d'anada a ofici o la processó de Sant Bartomeu.

El diumenge dia 23 d'agost tindrà lloc, també com és costum, l'exhibició castellera amb els Moixiganguers d'Igualada com a principals protagonistes. Els acompanyaran els Minyons de Terrassa i la Colla Jove dels Xiquets de Valls.

La cita guanya especial rellevància aquest any 2015, perquè coincideix amb la celebració del 20è aniversari de la colla local.