La mà, la torre i el martell són els tres elements que formen l'escut de Martorell i els tres símbols a l'entorn dels quals gira la festa major d'enguany. I és que durant aquest cap de setmana la ciutat s'ha omplert d'actes lúdics però posant l'accent en els seus orígens. "Hem volgut fer presents aquests elements per tal de fer-los més propers a la població de manera que els martellonencs s'identifiquin amb ells", destacava Sergi Corral, regidor de Cultura de la vila.

Per aquest motiu, dues de les grans apostes de les festes que tenen lloc aquests tres dies són la cultura popular i el teatre al carrer. La millor mostra es va poder veure ja divendres al vespre: des del Brellogat, teatre familiar que se celebra a l'aire lliure des de fa 12 anys, fins a les parades del Cercanit, una cercavila formada per gegants i diables que, en comptes d'aturar-se en diferents bars de la ciutat, fa parada per gaudir de les actuacions teatrals més modernes. "Estem molt contents tant per l'expectació que va generar com pel resultat. La combinació entre cultura popular i espectacle més contemporani ha sorprès i ha agradat", assegurava ahir Corral.

Teatre al carrer sense oblidar tampoc la importància de la cultura popular. I és que des que divendres el pregoner Xavier Graset, periodista presentador de l'Oracle de Catalunya Ràdio, va donar el tret de sortida, els carrers de la ciutats no s'han buidat de gegants i gegantons, grallers, bèsties de foc i diables, balls de bastons i esbarts dansaires, batucades i castellers.

I aquesta combinació constant entre tradició i modernitat ja li va valer l'any passat el títol com a finalista per a la millor festa major del país, juntament amb Lleida, Girona i Mataró. "El nostre primer objectiu no és revalidar o no el títol, sinó fer la feina ben feta perquè tothom s'ho passi bé", remarca Corral.