El proper mes de setembre els olesans i olesanes que ho vulguin podran presentar la sol·licitud per aspirar a un dels 22 horts municipals que es posen a disposició de la ciutadania al pati superior de l'antiga escola Sant Bernat.

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona ja ha publicat el reglament per a la cessió d'ús temporal de parcel·les per ser destinades a horts mitjançant un procediment d'autorització de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, aprovat definitivament el dia 26 de març del 2015, després de no haver-se presentat cap al·legació durant el tràmit d'informació pública.

L'objecte del reglament és establir les normes per l'adjudicació i ús de les parcel·les, 22 en total, com a mecanisme d'integració social, i per tant, busca prevaler la rendibilitat social a l'econòmica. Ara, tan sols falta la convocatòria, via decret d'alcaldia, per conèixer les dates en què es podran presentar les sol·licituds.

Així, podran ser beneficiaris dels horts municipals els olesans i olesanes majors de 18 anys empadronats a Olesa amb una antiguitat, com a mínim, d'un any, sempre que no estigui en possessió (el sol·licitant, cònjuge, parella de fet o qualsevol altre membre de la unitat familiar) d'una altra parcel·la dels horts municipals o d'una altra parcel·la destinada al cultiu. A l'hora d'establir, entre les sol·licituds presentades, els beneficiaris dels horts se seguirà el règim de concurrència competitiva. L'Ajuntament pot també reservar parcel·les per dedicar-les a activitats socials, pedagògiques o terapèutiques d'interès públic. També es podran atendre sol·licituds d'entitats, sempre que es formuli un projecte de caire social o d'interès públic i es disposi d'experiència en altres projectes socials o mediambientals.

Segons recull el mateix reglament, l'Ajuntament podrà aprovar una taxa específica que serà d'aplicació a partir de les seva aprovació definitiva i que repercutirà en les cessions ja realitzades i en les futures. Amb aquest objectiu es va rehabilitar el que fa uns anys era el pati superior de l'antiga escola Sant Bernat, un indret triat perquè és de propietat pública i municipal i de fàcil accés.