El Tribunal Suprem ha desestimat els darrers recursos presentats pel conflicte de la zona industrial Les Ginesteres, a Collbató, que a la pràctica suposa que no es pugui crear aquesta àrea. D'aquesta manera confirma la sentència que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va emetre el 2013, que ja va declarar nul·la la requalificació de 21 hectàrees de sòl rural en industrial.

El que fa el Suprem és ratificar la consideració que ja va fer el TSJC de considerar que tant el conveni urbanístic subscrit amb empreses privades com la modificació del pla general urbanístic "van incórrer en el vici de desviació de poder" perquè "s'allunyaven de l'interès general i de les finalitats pròpies del planejament urbanístic", ja que l'operació se centrava a requalificar terrenys a canvi de diners.

Igualment, el màxim tribunal considera que l'aleshores conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, va actuar de manera improcedent en modificar unilateralment les decisions de la Comissió d'Urbanisme. Amb aquesta sentència, inapel·lable, es posa fi definitivament al projecte d'ampliació de la zona industrial, una iniciativa urbanística que va originar una forta polèmica a Collbató anys enrere. Els terrenys afectats tornen a la seva condició inicial de rústics no urbanitzables, reforçada ara amb la qualificació de sòl d'especial protecció que li atorga el Pla General Metropolità.