Olesa de Montserrat ha posat fi a la situació d'irregularitat urbanística en que es trobaven prop d'una vintena de naus industrials situades al polígon número dos de Can Singla. El darrer capítol d'una llarga tramitació per treure aquestes instal.lacions de la il.legalitat ha estat la publicació al Butlletí Oficial de la Província (BOP) de Barcelona de la darrera modificació del Pla General d'Ordenació Urbana

La solució per a aquesta problemàtica, que el consistori considera que ja ha de ser definitiva, passa per una nova modificació puntual del Pla General en l'àmbit de Can Singla, amb la qual no s'augmenta ni els metres quadrats de les naus (l'augment de densitat plantejat passa de 7 a 18) ni tampoc no s'incrementen els seus usos (tots inclosos en la categoria de risc baix), ni suposa nous costos per als empresaris o per a l'administració.

Segons recollia la proposta inicial, ratificada per totes les forces polítiques de l'Ajuntament i ara publicada al BOP, "s'ha d'entendre" que la compartimentació dels edificis industrials ha estat produïda per la demanda de superfícies de naus més petites que ha facilitat la relocalització de petites industries, tallers i magatzems situades al nucli urbà. Alhora, la nova mesura planteja com a objectius mantenir el marc normatiu per no generar greuges comparatius entre propietaris d'un mateix polígon, però ajustar-lo per fer viable la regulació de les activitats que s'hi desenvolupen; garantir el compliment d'uns estàndars en matèria de seguretat industrial i prevenció i extinció d'incendis que assegurin el desenvolupament de les activitats en un entorn més segur i eficient; i no empitjorar el paisatge urbà del sector.

En aquest estat d'il·legalitat s'hi havien trobat un total de 50 naus, però ja es va portar a terme una altra modificació puntual que va permetre legalitzar-ne 32. En quedaven, però, 18 més en estat irregular, que des d'ara normalitzen la seva situació.