La plaça de l'Ajuntament d'Igualada va omplir-se ahir de gom a gom per viure la diada castellera de Sant Bartomeu. La colla local, els Moixiganguers d'Igualada, va tenir una caiguda en intentar el 3 de 8, que va causar algunes lesions lleus i els va obligar a renunciar als castells que duien assajats. Els morats tenien ganes de repetir la millor actuació de la seva història amb una tripleta de vuit: tres de vuit, quatre de vuit i torre de vuit amb folre. Després de l'ensurt i amb el caliu d'una plaça que no va deixar d'aplaudir, la colla va resoldre la diada executant amb solidesa el cinc de set, la torre de set i el set de set. Les colles convidades, els Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa, van lluir castells d'alta gamma com el tres de nou amb folre, i van resoldre altres construccions de nivell com el cinc de vuit o el dos de vuit amb folre.

La jornada castellera va engegar a 1/4 d'una del migdia, en acabar l'ofici solemne en honor de sant Bartomeu, patró de la capital de l'Anoia. Els Moixiganguers van iniciar la jornada intentant un tres de vuit, que va caure i va causar preocupació entre el públic i la colla. Alguns castellers van haver de ser traslladats a l'Hospital d'Igualada. Per sort, només va ser un ensurt, res més enllà de contusions i cops forts. La caiguda va causar algunes baixes en el tronc i la pinya, que van portar el cap de colla a replantejar les construccions que en principi es volien dur a plaça. Els morats van preferir no forçar la màquina, sobretot de cara a la canalla, malgrat no poder mostrar als igualadins en quin estat de forma es troba realment la colla.

La primera ronda va continuar amb un 5 de 8 dels Minyons de Terrassa, i el primer castell de nou de la jornada va arribar de la mà de la colla Jove de Valls, un tres de nou amb folre.