Igualada va acomiadar ahir la festa major després d'una setmana plena d'activitats. El plat fort de la jornada va ser la processó de Sant Bartomeu, que se celebra el 24 d'agost coincidint amb el dia del patró d'Igualada. La introducció de la figura del sant en la cercavila és encara recent a la ciutat, però malgrat les reticències d'alguns sectors de la societat s'està consolidant.

A les sis de la tarda, la basílica de Santa Maria va acollir la missa cantada en honor de Sant Bartomeu, escrita pel compositor igualadí Jordi Marcé i dirigida per Josep Miquel Mindán. Seguidament, al voltant de les set es va iniciar la processó, on els nombrosos elements festius de la ciutat van desfilar juntament amb la imatge del patró.

Centenars d'igualadins de totes les edats van presenciar la passada, que va recórrer els carrers del centre de la ciutat durant una hora i mitja. Els grups de llum i foc van encapçalar la passada fent força soroll. Trabucaires, drac i víbria, els diables d'Igualada i el ball de Sant Miquel i els diables van omplir d'espurnes el carrer, que despertaven por i respecte entre els més petits.

El seguici va continuar amb les figures més apreciades del públic: les parelles de gegants com el Tonet i la Conxita, els gegants de Sant Ignasi o els gegants de la ciutat, acompanyats dels sis nans de la ciutat. Enguany s'estrenaven el Harpo i el Panxo, dos nous nans recentment restaurats que han fet més gran la família. Just després, el ball majestuós de l'àliga de la ciutat va captivar el públic.