Òmnium Anoia ha reconegut Antoni Dalmau amb el premi Compromís Cultural per la seva tasca tant en l'àmbit polític com per la seva obra literària, pels seus estudis de recerca històrica i per la seva vinculació amb el teatre.

Els Premis al Compromís Cultural reconeixen la tasca de persones i entitats que amb la seva feina promouen la llengua i cultura catalanes. Enguany, Òmnium Anoia ha decidit premiar Antoni Dalmau en l'apartat individual i les llibreries Aqualata i Llegim? en l'apartat col·lectiu.

Antoni Dalmau va néixer a el 1951 a Igualada. Es va llicenciar en dret per la Universitat de Barcelona, però ha dedicat bona part de la seva vida a la política, la història i la cultura. Òmnium Anoia ha volgut reconèixer la polifacètica tasca de Dalmau tant en l'àmbit polític com per la seva obra literària, pels seus estudis de recerca històrica i per la seva vinculació amb el teatre. Com a membre del PSC, va ser regidor de l'Ajuntament d'Igualada (1979-1983 i 1987-1991), regidor de l'Ajuntament de Barcelona (1983-1987), president de la Diputació de Barcelona (1982-1987) i vicepresident del Parlament de Catalunya (1988-1995), fins que el 2013 va abandonar la militància. Autor de més de vint llibres, entre els quals set novel·les i vuit estudis històrics, ha estat president de la Fundació Teatre Lliure-Teatre Públic de Barcelona i és professor de la facultat de Ciències de la Comunicació (Blanquerna) de la Universitat Ramon Llul. També ha traduït diversos autors europeus, dirigeix la Revista d'Igualada i col·labora amb diversos mitjans de comunicació.