El calafí Josep Maria Mestres dirigeix la proposta teatral de l'acte de la Diada

El director fa una proposta de revisió històrica a partir del centenari de la xarxa de biblioteques

30.08.2015 | 07:33
Presentació dels actes amb el conseller Homs i, entre d´altres, el director Josep M. Mestres, a la dreta

La història, la cultura i l'art són la base de l'acte oficial de la Diada 2015, que tindrà un protagonisme especial de la Catalunya Central, ja que el director teatral Josep Maria Mestres, calafí, serà el responsable de la direcció teatral de l'espectacle que s'hi durà a terme. Mestres fa la revisió històrica des del punt de vista de les biblioteques, i l'escriptor Albert Sánchez Piñol revisa el paper de Ramon Muntaner, 750 anys després.

L'acte repassarà diferents commemoracions que se celebren enguany, amb dos fils conductors principals: el centenari de la xarxa de biblioteques de Catalunya (una commemoració que té una singularitat especial a Sallent, ja que aquesta vila va tenir una de les primeres biblioteques de la xarxa) i els 750 anys del naixement del cronista Ramon Muntaner.

L'espectacle teatral tractarà d'un pas de les grans cròniques medievals a la microhistòria del país narrada per les bibliotecàries.
El director teatral Josep Maria Mestres ha creat un espectacle que ressegueix l'evolució del país a partir del paper que hi han jugat les biblioteques de Catalunya. L'objectiu és fer un homenatge a aquestes institucions culturals amb motiu del centenari de la creació de la xarxa de biblioteques de la Mancomunitat de Catalunya.

L'acte, que serà conduït per l'actor Pep Cruz, dóna protagonisme a la microhistòria de Catalunya continguda en els relats personals de bibliotecaris i bibliotecàries d'arreu del país. Els textos seleccionats reflecteixen diferents moments clau de la història del país, entrellaçats amb diferents peces musicals simbòliques i representatives de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema