L'Ajuntament de Vilanova posa límits als cotxes per potenciar el sector mercat

01.09.2015 | 00:00

L'equip de govern de Vilanova del Camí ha decidit tallar al trànsit una part del carrer Santa Llúcia amb l'objectiu de dinamitzar la zona de la plaça del Mercat i garantir més seguretat als vianants. El govern ha volgut tenir en compte, sobretot, la quitxalla que juga a la plaça. El tancament s'ha fet a l'alçada del carrer Mossèn Borràs i s'allargarà fins al proper 13 de setembre.
Segons explica la regidora d'Urbanisme, Rosi Grados, aquesta és una reivindicació que havien fet alguns veïns de la zona i que van buscar la complicitat i el consens dels comerços locals, atesa la proximitat de la festa major, que comença aquest mateix dijous.
Serveis Tècnics van enviar una carta informativa als comerços de la zona d'influència que va motivar moltes consultes i que es va acabar en una reunió improvisada a l'ajuntament. La regidora d'Urbanisme ha valorat positivament aquest contacte amb els comerciants locals i la facilitat amb què es van buscar solucions beneficioses per a tots: veïnat i comerç.
Aquest ha estat el primer cap de setmana de tancament i la regidora Rosi Grados ha explicat que s'ha desenvolupat sense problemes. Els establiments més propers a la zona, sobretot els restauradors, han valorat positivament la mesura però caldrà, ha dit Grados, fer una valoració més exhaustiva quan acabi el període marcat.
Rosi Grados es planteja altres accions similars en aquesta zona, però sempre buscant el consens amb els diferents afectats, tant veïns com comerciants.

Canvis de circulació al CAP
La celebració de la festa major també ha comportat altres canvis de circulació al municipi. En concret, afecten la zona del CAP vilanoví, on s'ubicaran les barraques. Els vehicles no podran sortir per la dreta del carrer Descartes com fins ara sinó que hauran d'agafar la sortida de l'esquerra, que s'ha habilitat només per a aquests dies de festa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema