L'alcalde de Girona presideix l'acte oficial de la Diada a Igualada

03.09.2015 | 00:00

El proper dimecres, 9 de setembre, a les 19.30h, l'Ajuntament d'Igualada organitza al Teatre Municipal l'Ateneu l'acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. En el marc d'aquesta cita, Carles Puigdemont, alcalde de Girona i president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) pronunciarà la conferència "El procés de la independència des dels municipis".
Puigdemont, nascut a Amer, comarca de la Selva, el 1962, és l'actual alcalde de Girona i, el juliol del 2015, va substituir Josep Maria Vila d'Abadal com a president de
l'AMI. Va cursar els estudis de Filologia Catalana al Col·legi Universitari de Girona i és periodista de professió. Va ser redactor en cap del diari El Punt, director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i director general del periòdic Catalonia Today. És autor del llibre Cata... què? Catalunya vista per la premsa internacional (1994) i de diversos assajos sobre comunicació i noves tecnologies, així com col·laborador habitual de mitjans de comunicació. També és membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
Acabada la conferència, a les 20.30h, els Miquelets de Catalunya dispararan salves d'honor a la porta del mateix Ateneu i desfilaran pel nucli antic fins arribar a la plaça de l'Ajuntament. Els Miquelets són un grup de recreació històrica que homenatja els integrants del Regiment de la Diputació del General, que van defensar les institucions catalanes davant les tropes de Felip V durant la Guerra de Successió. A les 21h, a la plaça de l'Ajuntament s'hissarà la bandera de Catalunya, es llegirà el discurs institucional i es cantarà l'Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors.
El dia abans, dimarts 8 de setembre, a les 19.30h, Òmnium Cultural Anoia celebrarà, també a l'Ateneu, la XII Edició dels Premis al Compromís Cultural. En aquest acte es lliuren els premis al compromís cultural a una persona i col·lectiu de la comarca, en un acte que compta també amb el suport de l'Ajuntament. El darrer acte inclòs dins de la programació de la Diada serà la ballada de sardanes organitzada per l'Agrupació Sardanista d'Igualada, que anirà a càrrec de la Cobla Lluïsos de Taradell. L'acte es durà a terme el dissabte 19 de setembre, a les 19.30h.
Paral·lelament, i també al voltant de la Diada Nacional de Catalunya, es podrà visitar l'exposició "Il·lusió. Convicció. Llibertat? Una crònica gràfica del procés".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema