L'Ajuntament d'Igualada i TIC Anoia volen crear Ignius, Centre de Fabricació Avançada, un nou espai dedicat als estudis i al desenvolupament de la Indústria 4.0 i la fabricació digital. Aquest ha de ser un espai de trobada, intercanvi i creació, on s'uniran empreses, centres formatius i consumidors per fer front als nous reptes de la que ja es consideren la quarta Revolució Industrial, i així s'evita el buit tecnològic que aquesta pugui comportar per al sector industrial de la comarca.

El govern municipal treballarà en aquesta iniciativa com a projecte de ciutat per als propers anys. Segons la primera tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica i Coneixement de l'Ajuntament d'Igualada, Àngels Chacón, l'objectiu és que "la comarca de l'Anoia es posicioni com a territori capdavanter en l'estudi, desenvolupament i sobretot en la implantació d'aquest tipus de fabricació, que es nodreix de màquines guiades per ordinador per realitzar els seus productes". Apunta també que "el nom Ignius juga amb les primeres lletres del nom de la ciutat i fa referència alhora a inici i a empenta".

La Indústria 4.0, o indústria intel·ligent, presenta una nova manera d'organitzar els mitjans de producció. Fa ús de les tecnologies TIC, com ara la robòtica col·laborativa per ajudar els operaris en la seva tasca, els sistemes ciberfísics amb la implantació de diminuts ordinadors en la fabricació, la sensorització amb màquines que aprenen per si mateixes sota la tutela de l'operari, el Big Data, l'Internet de les coses i la fabricació additiva, que modifiquen els processos de fabricació per estalviar temps i diners enfront de les tècniques de fabricació de la indústria massiva.