Olesa de Montserrat celebra aquest cap de setmana la sisena edició de la Festa dels Miquelets 2015. Enguany, l'esdeveniment, que recrea els fets del 1714, tindrà més d'un centenar de recreadors vinguts d'arreu del Principat i del País Valencià, i una gran implicació i participació del poble. El municipi espera que hi hagi més de 10.000 persones que visitin les escenificacions i les desenes d'activitats que s'han organitzat a l'entorn d'aquesta festa.

En aquesta edició, s'han introduït nombroses novetats i, sobretot, s'han volgut potenciar les activitats dirigides al públic infantil. Aquest 2015, amb les més de 30 activitats organitzades, s'espera superar els 10.000 assistents de l'any passat.

La Festa dels Miquelets és una festa de recreació històrica on s'escenifiquen, amb rigor, diferents fets ocorreguts a Olesa de Montserrat en el transcurs de la Guerra de Successió (1705-1714). Olesa va ser un punt d'encontre al llarg del conflicte, primer, per a l'exèrcit aliat, i posteriorment, per a l'exèrcit català. Un dels fets que es vol homenatjar amb aquesta festa són els consells de guerra que va acollir Olesa el 20 i el 21 d'agost del 1714.