L'Ajuntament de la Llacuna reprèn la Laborateca, un dispositiu d'orientació i inserció laboral adreçat a persones en situació d'atur i n'amplia la seva atenció. L'activitat del servei consisteix que una tècnica, especialista en assumptes d'orientació i inserció laboral, es desplaça al municipi i ofereix sessions individualitzades d'informació, orientació i assessorament laboral que permetran donar suport i millorar el procés de recerca de feina de les persones participants. Per altra banda, també es desenvoluparen accions grupals de tècniques de recerca de feina (elaboració de currículum, cartes de presentació, recerca de feina per Internet, entrevista de treball, etc.).

Enguany, aquest servei, que fins ara s'oferia de manera puntual i en cas de necessitat es derivava als usuaris a la seu del Consell Comarcal de l'Anoia, passarà a oferir-se setmanalment, concretament es posarà en marxa el proper 10 de setembre i oferirà atenció tots el dijous de 16 h a 19 h.

Amb aquest servei es pretén facilitar la inserció de les persones beneficiàries, fomentar la seva autonomia en la recerca activa de feina, juntament amb la millora de les seves habilitats personals i l'aprenentatge de recursos.