Després de 100 dies des de la presa de possessió del govern de CiU per al mandat 2015-2019 a la ciutat, el grup municipal dels Socialistes d'Igualada ha fet la valoració d'aquest període. En roda de premsa, el portaveu socialista, Jordi Riba, va afirmar ahir que "hem pogut comprovar com la majoria absoluta no és bona per a Igualada perquè el govern de Marc Castells ja ha mostrat alguns dels pitjors tics de qualsevol majoria absoluta". Els socialistes van explicar com "en només 100 dies hi ha hagut amiguisme, mentides i censura de la participació ciutadana" i van lamentar que "la majoria absoluta hagi pujat tan ràpid al cap de l'alcalde i del grup de CiU, que creuen que la ciutat és seva". Riba va posar en evidència que l'acció política del govern de CiU durant els 100 primers dies del mandat "ha estat nul·la".

En l'àmbit de l'"amiguisme", Socialistes d'Igualada denuncia la contractació de l'exregidor de CiU Jordi Segura al Campus Universitari. Abans de l'estiu se li va adjudicar una plaça de professor per dos anys i a jornada completa després de presentar-se a una feina a la qual optaven fins a 5 professors, alguns d'ells amb un currículum i projecte educatiu més extens i complet que el de l'exregidor. El grup socialista continua posant en dubte la fiabilitat del tribunal que va considerar que Segura era el millor candidat per a la plaça de professor, ja que, segons el grup socialista, es dóna la casualitat que la seva companya de govern a CiU i directora del Campus Universitari, Anna Bacardit, formava part del jurat. Per a Riba això és "una manca d'ètica flagrant que pot ternir repercussions negatives per a una institució tan important com és el Campus".

Pel que fa a les "mentides", Socialistes d'Igualada denuncia que el govern "ha mentit deliberadament en un qüestió tan sensible com la instal·lació del supermercat Aldi a l'estació d'autobusos". El govern de CiU, juntament amb ERC, sempre havia dit que es tractava d'un trasllat de l'Aldi de les Comes i no de l'ampliació de la superfície comercial de la ciutat. "Això ha quedat clarament desmentit pels fets i podem veure com els dos Aldis continuen oberts. Novament s'ha fet una requalificació urbanística a mida de les grans superfícies, tal com va passar amb Mercadona", asseguren fonts del partit.

Jordi Riba ha remarcat que el seu grup municipal continuarà fent una tasca d'oposició fiscalitzadora. Per això ha anunciat que durant aquesta tardor es crearà un "govern a l'ombra que servirà per mostrar com seria un govern d'esquerres i socialdemòcrata.