El restaurant Somiatruites d'Igualada s'afegeix a la Via Lliure que es durà a terme de divendres, 11 de setembre, a Barcelona. L'establiment ha creat un menú per emportar-se dissenyat pel xef David Andrés que consta de dos plats, postres i beguda. L'entrant és un tomàquet de Montserrat farcit de mató i alfàbrega. Pel que fa al segon plat, es pot triar entre truita de la Diada, festa amb escalivada, alfàbrega, romesco i ruca, o hamburguesa clàssica de carn de botifarra de Calaf. De postres, hi ha iogurt de crema catalana i fruits vermells. El menú està inspirat en la catalanitat dels productes gastronòmics de proximitat, amb un paper destacat de la matèria prima de qualitat.

La idea de crear el pícnic sorgeix per facilitar la logística i l'organització dels centenars de persones que es traslladaran a la Meridiana de Barcelona des de l'Anoia en els autobusos organitzats per l'Assemblea Nacional Catalana. La iniciativa també està oberta a tot aquell que ho desitgi o es desplaci a Barcelona en autobús o pels seus propis mitjans. El pícnic, que té un cost de 10 euros, s'entregarà empaquetat i amb tot el que és imprescindible per menjar-se'l a l'aire lliure.