El nou institut Badia Margarit d'Igualada va arrencar ahir el curs donant la benvinguda a la seva primera promoció d'alumnes. Es tracta d'un total de 58 nois i noies, que completen dues línies de primer d'ESO. Els seus inicis en l'educació secundària seran a càrrec d'un equip docent format per set professors, cinc a jornada completa i dos a mitja jornada. Els alumnes procedeixen d'escoles d'arreu d'Igualada i també d'altres municipis, com Òdena i Maians.

El primer dia va ser especial, com requeria l'ocasió d'estrenar un nou centre. No hi va haver classes, sinó que la jornada es va dedicar a fer presentacions entre els alumnes i els professors, amb un munt de jocs per trencar el gel i conèixer-se els uns als altres. També es va facilitar el material i els horaris del curs als estudiants, i es va fer un esmorzar conjunt.

En nom de l'equip docent, Judit Serra va explicar a Regió7 que els ànims en aquesta jornada d'estrena eren "fantàstics", i que tots, alumnes i professors, estaven molt engrescats. A més, les famílies de la primera promoció ja han engegat l'AMPA, que s'ha ocupat de gestionar la venda de llibres escolars.

El nou institut està ubicat al mateix complex de l'escola de primària Gabriel Castellà, a tocar de l'estació d'autobusos, i ocupa l'espai on fins ara hi havia l'escola d'adults. S'hi ha fet una reforma completa de les aules, i ara només queda que alumnes i professors se'l facin seu per omplir-lo de vida. Segons explicava Serra, "els professors ens hem passat aquests tres últims dies abans de començar el curs treballant per posar a punt l'institut, penjant cartells a les aules, i el poc material que ens falta arribarà demà".