L'Ajuntament d'Olesa s'ha inscrit al registre de ciutats que volen col·laborar en l'acollida de refugiats a través de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). El govern municipal ho va donar a conèixer ahir. Aquesta predisposició, que també han expressat altres ajuntaments, seria l'embrió de l'acollida de sirians refugiats.

Aquesta és una actuació prèvia a l'acollida, perquè com explica el consistori olesà en un comunicat, "mentre no es vagin definint els acords per a l'organització de les diverses actuacions a emprendre, els ajuntaments canalitzen les seves propostes a través de les dues entitats municipalistes de Catalunya, ACM i FMC". Aquesta és la decisió que va prendre l'entitat municipalista i Olesa s'ha afegit a la iniciativa.

A partir de la inscripció que va fer l'Ajuntament d'Olesa com a municipi col·laborador, el consistori rebrà informació de primera mà de com s'anirà organitzant tot el procediment per a l'acollida de les persones que arribaran.

La primera actuació serà articular "una xarxa de municipis, que haurà d'elaborar un pla d'actuació pel que fa a l'acollida de refugiats, tenint en compte les necessitats sanitàries, educatives, d'habitatge i d'assistència jurídica que aquestes persones tenen", segons el mateix comunicat fet públic ahir. Per aquest motiu, a la reunió del dilluns passat es va acordar la creació d'un comitè operatiu, que es reunirà periòdicament cada setmana, per continuar treballant i engegar el dispositiu per tal que totes les accions d'acollida es facin de la millor manera possible, s'explicava ahir des de fonts municipals.