Igualada va celebrar ahir el retorn dels estudis universitaris d'infermeria a la ciutat, després de 30 anys. La sala d'actes del Campus Universitari va acollir el tret de sortida del primer curs del Grau d'Infermeria de la Universitat de Lleida, un moment molt esperat per la capital de l'Anoia. La UdL no descarta en el futur portar també al campus igualadí estudis de màster en aquest àmbit, tal com va anunciar ahir el vicerector de Docència, Francisco García Pascual.

El retorn dels estudis d'Infermeria ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Universitat de Lleida, l'Ajuntament d'Igualada i el Consorci Escola Tècnica d'Igualada, format per l'Ajuntament, la Generalitat i la Universitat Politècnica de Catalunya. El grau arrenca amb el 100% de places cobertes, i fins i tot alguns alumnes que van sol·licitar-hi la inscripció n'han quedat fora. Del total d'estudiants, aproximadament la meitat procedeixen de l'Anoia, i l'altra meitat vénen d'arreu de Catalunya, del País Valencià i de l'Aragó.

Cristian González i Lídia Lucena són dos dels quaranta alumnes que formen part de la primera promoció d'infermeria d'Igualada. En Cristian és de Capellades i ha decidit cursar el grau per completar la seva formació actual, com a auxiliar d'infermeria. La Lídia ve d'Esparreguera i destaca la comoditat de desplaçar-se a la capital de l'Anoia com un dels principals motius que l'ha dut a escollir aquest centre.

El 4DHealth, tret diferencial

Un dels aspectes més atractius d'estudiar a Igualada serà la possibilitat de completar la formació teòrica amb els recursos del Centre d'Innovació per a la Simulació en Salut 4D Health, inaugurat el mes de març passat pel President Artur Mas. Es tracta del primer centre a Europa que recrea un hospital sencer, a més d'una farmàcia simulada.

A més, els alumnes gaudiran de les instal·lacions del campus del Pla de la Massa, acabades de construir tot just fa un any, i faran pràctiques a l'Hospital d'Igualada, estrenat el 2007. El grau majoritàriament tindrà professorat de la facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la UdL.