El premi Gumersind Bisbal de la Pobla de Claramunt queda desert

L'alcalde defensa la necessitat de fer una aposta per la llengua pròpia en un moment delicat

17.09.2015 | 00:00

El premi Gumersind Bisbal de la Pobla de Claramunt ha quedat desert perquè el jurat ha considerat que cap dels originals presentats no mereixia el premi. L'acte de concessió del premi va ser presidit per l'advocada Magda Oranich, que va felicitar l'Ajuntament per la tasca a favor "de la llengua i la cultura catalana que, al llarg de 300 anys, s'han defensat contra aquells que volien que desaparegués". L'acte acadèmic, organitzat per la regidoria de Cultura, va tenir lloc, diumenge, a l'Ateneu Gumersind Bisbal.
L'obra guardonada té com a premi l'edició del document en un llibre, que edita l'Ajuntament, a la col·lecció Claramonte. El jurat va ser format per Francesc Valls i Miquel Gutiérrez, professors d'Història Econòmica de la Universitat de Barcelona, i Santi Broch, alcalde i en representació de l'Ajuntament.
En el seu parlament, Magda Oranich es va referir al fet que el certamen s'hagués deixat desert i va afirmar que "això demostra la seriositat d'aquest premi i que s'han de complir uns requisits per guanyar-lo". De tota manera, l'advocada va encoratjar l'Ajuntament a seguir tirant endavant el guardó.
Oranich va pronunciar un discurs basat en la defensa de la cultura catalana i del país. "Defensar Catalunya -va afirmar-, com deia el President Companys, només ho farem els catalans". Oranich va cloure el seu parlament citant Salvador Espriu: "ens mantindrem per sempre més fidels al servei d'aquest poble".
L'alcalde poblatà, Santi Broch, va argumentar la necessitat de defensar la cultura catalana i del país i va esmentar la important cita que els catalans tenim amb les urnes d'aquí a pocs dies. "Caldrà apostar fort per certàmens com aquest en una nova època", va dir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema