La Diputació de Barcelona donarà ajuts extraordinaris als municipis afectats per l'incendi forestal d'Òdena, després de la reunió mantinguda ahir a la tarda entre la presidenta, Mercè Conesa, i el vicepresident de Desenvolupant Econòmic Local i diputat de la comarca de l'Anoia, Marc Castells, amb els alcaldes del Bruc, Enric Canela; Castellolí, Joan Serra; Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda, i Castellfollit del Boix, Celestí Rius, i el regidor de Medi Ambient i Món Rural d'Òdena, Mariano Ruiz.

En la reunió es va tractar dels efectes produïts per l'incendi forestal que es va iniciar el diumenge 26 de juliol i va afectar prop de 1.300 hectàrees de conreus i boscos d'aquests municipis de les comarques de l'Anoia i el Bages. En aquesta reunió, la Diputació de Barcelona va expressar als alcaldes de les poblacions afectades l'obertura d'una línia extraordinària d'ajuts pels efectes del foc, així com realitzar actuacions per a la prevenció d'incendis en aquests municipis, com millores d'hidrants i dels sistemes de gestió dels espais forestals.

La presidenta, Mercè Conesa, va remarcar després de la trobada la importància de la realització de treballs i tasques preventives per evitar incendis forestals, i va destacar també la important tasca de prevenció realitzada per les ADF. En aquesta mateixa línia, Conesa va advertir que la Diputació té com una de les seves principals preocupacions dotar els territoris del màxim de mesures preventives davant de situacions d'emergència que es puguin produir.

La concreció de les mesures i ajuts extraordinaris es determinarà en els propers mesos a partir de les concrecions dels danys produïts i també de les necessitats concretes d'inversions i accions preventives a realitzar en aquests municipis.

L'incendi es va iniciar a primera hora de la tarda en una zona agrícola, al costat d'una màquina que fins una estona abans havia treballat al camp. Les flames es van abraonar sobre una zona arbrada que patia l'estrès hídric d'uns dies previs de secada. Les flames es van propagar amb velocitat, van superar les barreres naturals i van arribar a zones habitades. Es van haver de fer alguns desallotjaments. Algunes zones van haver de ser confinades i d'altres, evacuades temporalment.