L'Ajuntament d'Olesa està fent un cens de pisos buits a la població amb la voluntat de fer que els propietaris s'animin a posar-los a lloguer social. En aquest projecte col·labora la Diputació de Barcelona. Actualment, l'Ajuntament ja bonifica en l'impost de béns immobles aquells propietaris que opten per l'Oficina de lloguer social, i de fet, prefereix seguir el camí de la bonificació, més que no pas el de la sanció, per intentar que no hi hagi pisos desocupats a Olesa, segons han explicat els responsables de l'Ajuntament en el seu web municipal.

Una altra de les vies per dinamitzar el mercat de lloguer social és la recent Coordinadora del Baix Llobregat Nord per a la recuperació d'habitatges buits. Aquesta coordinadora va ser impulsada pels ajuntaments d'Olesa, Martorell, Esparreguera i Abrera, conjuntament amb la PAH, per fer seguiment de la moció per a la sanció dels immobles permanentment desocupats propietat d'entitats financeres i altres grans empreses a fi d'agrupar recursos i tenir més força per negociar amb les entitats bancàries i altres administracions.

Segons el regidor d'Habitatge de l'Ajuntament d'Olesa, Jordi Martínez, el gran benefici d'aquesta plataforma "és la unitat política", perquè "el problema de l'habitatge buit passa per la negociació a alts nivells, perquè els ajuntaments, per ells sols, no van enlloc".