Els Petits Diables d'Igualada celebren enguany el seu 15è aniversari i per commemorar-ho han recollit fotografies històriques i han fet una retrospectiva d'aquests 15 anys que ha viscut la colla. Ahir es va dur a terme l'acte central, la trobada de diables d'arreu del territori català.

Molt foc però en petit format. Els més menuts saltaven pels carrers d'Igualada al ritme dels tambors i una desena de colles de diables van lluir els seus balls en una jornada nocturna a la ciutat. El recorregut va ser breu però al final del trajecte cada una de les colles va poder mostrar els seus balls al públic. Tot seguit es va fer una actuació conjunta de les colles i un petit espectacle pirotècnic.

Les colles participants van ser: Sant Vicenç dels Horts, Pixafocs i Cagaespurnes de Masquefa, Diables de Sant Cugat del Vallès, Espurnetes de Bellpuig, Petits Mal-Llamp d'Igualada, Guspires de Sants, Diables de la Sagrera i les dues colles igualadines dels Petits Diables i els Diables Pixapólvora.

La propera setmana, el dissabte dia 26 serà el torn dels Diables d'Igualada, que celebraran el seu 20è aniversari amb una nova trobada de colles de foc a partir de les 6 de la tarda fins a quarts de nou del vespre, amb l'inici a la plaça de l'Ajuntament.

Des de mitjan agost fins a la segona quinzena de setembre, la Biblioteca Central d'Igualada ha acollit una retrospectiva sobre els 15 anys d'història de la colla dels Petits Diables.