L'Ajuntament de Montbui ha obert un expedient per conèixer les causes i depurar responsabilitats del despreniment parcial d'una part del mur d'escullera que s'està construint al riu Anoia, a la zona del barri del Pi. Durant els darrers dies tècnics de l'empresa Moix -executora de l'obra- i els tècnics responsables de la direcció de l'obra han estat treballant per trobar les causes i les solucions al despreniment.

L'obra es trobava a la fase final de construcció i, per tant, encara no havia estat oficialment recepcionada per l'Ajuntament. La corporació vol exigir una solució i, sobretot, una determinació del problema per evitar que es puguin produir problemes similars més endavant.

Aquest despreniment va tenir lloc la matinada del dia 11 de setembre passat. En principi, per causes relacionades amb una inestabilitat fruit de la mateixa construcció. Va ser un despreniment aparatós, però que no va comportar ni ferits ni més risc per a les persones que el de no passar per la zona esfondrada. La Policia Local i els Bombers es van encarregar de fer l'abalisament per advertir de no passar per aquell indret.

Fonts municipals han explicat que ja des del primer moment el govern va informar de l'incident l'empresa Moix, que és l'encarregada de realitzar aquesta actuació. Des del consistori també es van posar en contacte amb la direcció facultativa de l'obra perquè treballin ràpidament en la reparació i per vetllar per la màxima seguretat de l'obra que estan realitzant.

Com explica l'alcalde Teo Romero (PSC) "des de l'Ajuntament de Montbui sempre vetllem perquè la seguretat sigui el primer element a vigilar en tota obra pública. L'Ajuntament de Montbui treballarà per depurar les responsabilitats que s'hagin pogut derivar d'aquest incident i, sobretot, per garantir que el nou talús del barri del Pi sigui l'element de seguretat en l'àmbit fluvial que reclamen els veïns del barri del Pi i els ciutadans de Montbui en general".

Les obres del nou talús sobre el riu Anoia al barri del Pi estaven molt avançades. Es tracta d'un mur d'escullera de 100 metres de longitud, construït amb blocs de pedra granítica. L'objectiu de l'actuació, que es paga amb ajuts de la Diputació de Barcelona i els fons europeus (FEDER), és millorar l'espai natural del riu Anoia i millorar la seguretat dels habitatges.