L'Ajuntament de Martorell promou una campanya gratuïta de revisions per a la prevenció del glaucoma i degeneració macular associada a l'edat. Es tracta d'una campanya de revisió oftalmològica que es fa a través de la fundació de l'Institut Oftalmològic Tres Torres de Barcelona. Durant tota la setmana, hi ha instal·lada una unitat mòbil a la rambla de les Bòbiles per fer aquestes consultes.

El glaucoma és una malaltia de l'ull que es defineix com una neuropatia òptica o una malaltia del nervi òptic. Una pressió intraocular alta és un important factor de risc per desenvolupar glaucoma, i un glaucoma sense tractar condueix a un dany irreversible del disc òptic de la retina, amb la seva conseqüent pèrdua del camp de visió, que pot convertir-se en una ceguesa parcial o total.

D'altra banda, "la degeneració macular associada a l'edat (DMAE) és una malaltia degenerativa de la zona central de la retina. Està present en un percentatge molt elevat de població més gran de 65 anys i és la primera causa de ceguesa a partir dels 50 anys", segons explica al web municipal l'optometrista Raquel Manibardo.