L'Ajuntament ha rebut el pla de l'arbrat urbà de la població i el pla de poda, que en paraules dels mateixos responsables municipals "seran una valuosa eina de treball on tindrem identificades les espècies de tot l'arbrat viari del municipi per carrers".

L'Inventari identifica i caracteritza la totalitat de l'arbrat viari sobre una base cartogràfica i bases de dades relacionades en sistema GIS. Aquest sistema georeferenciat permet elaborar un Pla de poda de l'arbrat a cinc anys vista, a més de facilitar la gestió d'altres tasques en el futur.

Aquests estudis recullen o actualitzen la informació bàsica de l'arbrat viari dels municipis amb l'objectiu de poder-ne fer una gestió correcta i sostenible, amb un estalvi econòmic i de recursos naturals.

La finalitat és millorar la qualitat de l'arbrat i del paisatge del municipi i contribuir al benestar dels ciutadans i a la millora de la qualitat ambiental.

Poda segons l'espècie

El fet de disposar d'un inventari permetrà, per exemple, que els tècnics municipals puguin identificar millor totes les espècies que hi ha al municipi i elaborar les necessitats de Pla de poda segons l'espècie (hi ha tipologies d'arbres que s'han de podar anualment, d'altres, bianualment, i d'altres només necessiten una poda de seguretat i manteniment del port natural de l'arbre).