El mur de contenció de terres que es va esfondrar parcialment l'11 de setembre passat a Santa Margarida de Montbui va patir ahir dilluns al matí un nou moviment i una nova esllavissada. Aquest cop, l'esfondrament ha tingut lloc en una zona annexa al primer moviment i ha coincidit amb una intervenció que s'hi estava duent a terme per reparar-ne la primera part.

L'Ajuntament de Montbui ha reclamat a l'empresa que estava duent a terme l'obra que fos ella mateixa l'encarregada de fer la reparació de l'escullera que s'ha aixecat al costat del riu Anoia. Aquesta obra, tot i que pràcticament estava finalitzada, encara no havia estat rebuda per l'Ajuntament, amb la qual cosa el govern local considera que les responsabilitats de reparació recauen en la mateixa empresa.

Al mateix temps que havia encarregat la reparació, el govern local, encapçalat per un alcalde socialista, Teo Romero, també havia obert un expedient per determinar quines han estat les causes del despreniment i quina és la solució que cal prendre perquè doni garanties de l'estabilitat de l'obra. Però aquesta decisió va arribar a final de la setmana passada i, de moment, no hi ha hagut cap informe definitiu que hagi transcendit.

Les obres de sanejament de la zona s'estaven duent a terme aquests dies justament per poder afrontar una nova intervenció. Aquesta zona que s'ha esfondrat queda a la part inferior d'un barri poblat de Montbui.

Des de l'Ajuntament, en un primer comunicat, es va llançar un missatge de tranquil·litat per als veïns en què es va assegurar que l'esllavissada de l'escullera es repararia amb garanties, i que no havia suposat cap mena de problema per a les cases construïdes uns metres més amunt.