L'Ajuntament de Calaf ha reordenat el trànsit de la zona de l'estació per tal de poder construir la nova rotonda, situada a la cruïlla de la carretera de Manresa amb el passeig de Santa Calamanda, just al davant de l'estació de Renfe. Les obres i els desviaments afecten tant a vehicles com per a vianants.

Venint per la carretera de Manresa des de la direcció de Sant Martí Sesgueioles i els Prats de Rei, la via es troba tallada a l'alçada del carrer d'Alexandre de Riquer, que és justament el carrer per on es fa el desviament. Si se circula en la direcció contrària, els vehicles es desvien pel Raval de Sant Jaume. Igualment s'habilitarà un pas exclusiu per als cotxes que hagin d'accedir als aparcaments de la carretera de Manresa i a la tintoreria. L'Ajuntament també ha comunicat que els vehicles pesants han d'utilitzar la C-25, l'eix transversal, com a itinerari alternatiu per accedir o sortir del polígon industrial de Calaf.

Pel que fa als usuaris del tren que vulguin arribar fins a l'estació amb vehicle, o bé recollir-hi passatgers, han d'utilitzar el nou aparcament del carrer de Cels Xauradó i fer servir el pas subterrani per accedir a les vies i l'estació.

Les obres de la rotonda es van iniciar aquest dilluns i durant aquests primers dies s'està acabant d'ajustar la senyalització i els itineraris alternatius.

La construcció d'aquesta rotonda, que s'allargarà durant unes cinc setmanes, es completarà amb un estudi de mobilitat que ja ha encarregat el govern municipal per tal d'ordenar la circulació pels carrers i vies de Calaf en conjunt. Pel que fa a la carretera de Manresa, la intenció és que en un futur pugui convertir-se en un passeig, amb voreres perquè els vianants puguin transitar-hi amb seguretat, però sense disminuir l'amplada de la calçada.