Martorell està disposat a promoure l'acollida de refugiats a tot el municipi

El ple de l'Ajuntament aprova una moció defensada per CDC, ERC, PSC i Movem, i ofereix un correu per fer llista de persones interessades

26.09.2015 | 07:53
Els regidors del ple de Martorell en una imatge de dilluns

Martorell donarà suport a l'acollida de refugiats en conflictes armats a la Mediterrània tot adherint-se a la Xarxa de Municipis Acollidors. La moció havia estat promoguda per CDC, ERC, PSC i Movem Martorell, a la qual també es va afegir el PP. Som Martorell, que havia presentat una moció en paral·lel sobre la mateixa temàtica, es va abstenir.
Entre els objectius aprovats hi figura la demanda de posar fí immediatament a les transferències d'armes als països en conflicte on s'han produït violacions dels drets humans, augmentar el número i temps d'estada dels refugiats i els recursos per atendre'ls i sensibilitzar també en l'acolliment entitats i particulars. En aquest sentit, a través del correu electrònic refugiats@martorell.cat, l'Ajuntament facilita el contacte amb les persones interessades en acollir refugiats o a oferir-se com a voluntaris.
La regidora de Comunicació, Participació i Cooperació Míriam Riera, va reivindicar, segons recollia ahir el web municipal, que "els recursos arribin a peu de carrer" i va agrair "el suport i consens de les forces polítiques i les seves aportacions" a l'hora de confeccionar la moció. El portaveu socialista, Lluís Tomás, va afegir que "és una problemàtica que ja tenim present a casa nostra" i va reclamar atenció també per a casos de persones refugiades que ja fa temps que són a Martorell.
Ricard Sánchez, de Movem Martorell, va defensar "el treball fet en la demanda d'empadronament i en l'adhesió a la Xarxa de Municipis Acollidors", i va denunciar "la hipocresia del govern espanyol i de la Unió Europea". El regidor popular, Francesc Arpal, va matisar que "aquesta és una qüestió d'estat, i el govern espanyol ja ha demostrat bona disposició aprovant en un Reial Decret ajudes extraordinàries per valor de 13 milions d'euros, que són un primer pas".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema