Masquefa dedica una setmana d'actesi activitats a la gent gran del municipi, entre el 28 de setembre i el proper 4 d'octubre. Aquest any, a més a més, acollirà l'acte comarcal dedicat a per persones de la tercera edat.

La setmana de la gent gran de Masquefa ha canviat de dates per fer-la coincidir amb la commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran (1 d'octubre). L'acte comarcal, però, es farà el diumenge 4 d'octubre. Organitzada pel Consell de la Gent Gran de l'Anoia del Consell Comarcal, aquesta celebració té lloc cada any en un municipi anoienc, i en les sis edicions que ja se n'han fet ha anat augmentant la participació any rere any. El 2014 es va celebrar a Vallbona amb la presència de fins a 400 persones. Per aquest diada es preveuen diverses activitats i rutes guiades per la població.

Hi haurà missa a la Parròquia de Sant Pere, una visita a La Fàbrica Rogelio Rojo -avui reconvertida en un complex municipal d'equipaments per a les persones-, i una visita al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC). També hi ha programades les actuacions de la Colla de Geganters i Grallers i la Colla de Ball de Bastons, entre d'altres.