El proper mes d'octubre arrenquen les obres de remodelació de la plaça Castells d'Igualada. L'actuació s'executarà en dues fases: el 2015, el perímetre i carrers del voltant, i el 2016, la part central de la plaça destinada als vianants.

Els treballs s'encetaran amb una remodelació de l'entorn de la plaça, de la part que afecta el trànsit de vehicles i que inclou els trams corresponents a l'avinguda Àngel Guimerà, el carrer del Portal i la carretera de Valls. El termini d'execució serà d'uns quatre mesos i el pressupost inicial de l'obra és de 250.000 euros, finançat al 50% per l'Ajuntament i el Pla de Barris de la Generalitat, segons fonts municipals.

Vindrà, a continuació, una segona fase, prevista per a l'any 2016, en què s'afrontarà la reforma de la part interior de la plaça, aquella que anirà destinada als vianants. Aquesta segona etapa dels treballs, actualment en estudi, tindrà un cost similar.

Les obres d'adequació de la Plaça Castells consisteixen bàsicament en els treballs d'urbanització de l'espai situat davant de la façana principal de l'Escola Pia, des d'aquesta fins a les voreres de l'avinguda Àngel Guimerà i del carrer del Portal, amb l'eliminació de la calçada del tram de carrer que transcorre avui per davant de l'escola, com també de l'eixamplament de la vorera Ponent del carrer del Portal, ocupant l'espai de l'antiga tanca del pati del col·legi.

El projecte preveu que sigui necessària la demolició de tota la pavimentació i tot element viari existent. Queda exclosa d'aquesta fase la part central de la plaça i de la façana de l'Escola Pia, que es deixarà tal com està actualment fins a l'any 2016. Els arbres existents a la plaça majoritàriament es conservaran. Es contempla també una remodelació de la xarxa de clavegueram del sector, l'asfaltat de les calçades i nova pintura vial, noves voreres i xamfrans, millores de punt de llum, canvis de senyalització i semaforització, i noves canalitzacions de fibra òptica, entre d'altres.