Vilanova no accepta que els carrers estiguin vigilats per càmeres. El grup d'IPV-VV, que encapçala el regidor a l'oposició Juan Manuel Cividanes, va presentar una proposta al darrer ple per demanar la redacció d'un Pla local de videovigilància i la seva posterior aplicació al nucli urbà de Vilanova del Camí.

Juan Manuel Cividanes considera que la videovigilància permetria "millorar la seguretat i la qualitat de vida de la ciutadania", i creu que les càmeres millorarien les eines de la Policia Local.

Cividanes va proposar al ple la redacció per part dels serveis tècnics municipals d'aquest Pla de videovigilància on s'havia de determinar la instal·lació de càmeres i altres elements electrònics a espais com places, edificis municipals i educatius i que es podria fer per fases, prioritzant zones concretes i tenint en compte el cost de la instal·lació.

La regidora de Decide, Imma González, en canvi, opina que seria una mesura que respon a criteris antics i mètodes de cacics, i que va en contra de la llibertat de les persones. Meritxell Humbert, d'ERC, també considera que la mesura podria provocar alarma social i que hi ha altres accions que es poden impulsar per assegurar la seguretat ciutadana. I Jordi Barón, de CiU, amb arguments similars, rebutja frontalment la proposta. Barón creu que la instal·lació de càmeres de videovigilància "és un sistema persecutori" i va posar en dubte la seca efectivitat. El grup de l'alcaldessa, Vanesa González, Vilanova 365, també expressa el rebuig a la proposta.

La proposta de Veïns amb Veu, en canvi, va tenir el suport dels grups del PSC i de VA!, que de fet són la tripleta d'oposició al govern que s'ha format a l'Ajuntament de Vilanova des que van intentar fer un pacte anti Vanesa González.