Multes de fins a 3.000 euros pels excrements de gos

Igualada engega un operatiu abordar la problemàtica de les defecacions canines a la ciutat

30.09.2015 | 20:00
Un dels cartells de la campanya de civisme ´Tu ets el millor exemple´.

L'Ajuntament d'Igualada posarà en marxa el mes d'octubre un operatiu policial, cívic i de neteja per abordar la problemàtica de les defecacions canines a la ciutat. Fa just un any es va iniciar una campanya de civisme amb el lema 'Tu ets el millor exemple', però a dia d'avui "encara hi ha propietaris de gossos que no respecten l'ordenança", ha explicat el regidor de Qualitat Urbana, Jordi Pont. Per això, el consistori ha decidit endurir el discurs i optar per la via de les sancions. D'aquesta manera, es reforçarà la presència policial a les zones més conflictives i s'imposaran multes que poden arribar als 1.500 euros per deixar els excrements al carrer i de fins a 3.000 per portar el gos deslligat.

El consistori igualadí començarà a partir del mes d'octubre una campanya específica per detectar les actituds incíviques d'alguns propietaris de gossos que porten els seus animals sense lligar i que no recullen els excrements de la via pública i, si cal, les sancionarà. Justament fa un any que l'Ajuntament va engegar la campanya de civisme 'Tu ets el millor exemple', que perseguia millorar l'entorn i la convivència a la ciutat i, entre d'altres, feia referència a l'ordenança que afecta els animals domèstics. Després de dotze mesos, però, el consistori ha comprovat que algunes actituds incíviques continuen.

Per aquest motiu, ha dit el regidor de Qualitat Urbana, Jordi Pont, s'ha decidit engegar aquest intens operatiu per eradicar aquestes actituds. La campanya té tres potes: la cívica, la de neteja i la policial. D'una banda, un agent cívic treballarà sobre el terreny per sensibilitzar els ciutadans de les molèsties que provoquen aquestes actituds i s'enviarà una carta a totes les llars d'Igualada informant de l'inici de l'operatiu i recordant les sancions que s'hi contemplen.

En segon lloc, l'operatiu també contempla la intensificació dels serveis de neteja d'excrements en els punts més sensibles. Finalment, pel que fa a la vessant policial, Pont ha explicat que la Policia Local d'Igualada iniciarà un operatiu especialment adreçat a detectar aquestes accions i a sancionar els propietaris que en siguin responsables. Segons l'ordenança, deixar les defecacions a la via pública està considerat com a falta greu i implica una multa de fins a 1.500 euros. D'altra banda, deixar els gossos deslligats suposa una infracció molt greu i pot suposar una sanció de fins a 3.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema